04.10.2024

Graham & Brown se snaží nasadit trend pro rok 2025. Podaří se mu to?

Každý rok se Graham & Brown, britská ikona interiérového designu, snaží naladit zbytek světa na svou vlnu. A opět míří vysoko – představili tapetu a barvu roku 2025. Jenže otázka zní: bude to ten trend, který ovládne svět interiérů? Nebo to letos zůstane u pokusu?

Tapeta roku 2025: Rivington Folly – Geniální nebo šílený nápad?

Jako první na scénu přichází Rivington Folly. Ano, zní to jako jméno, které byste čekali v románu z 19. století. A přesně tak tato tapeta vypadá – dramatická kresba starobylých sloupů, vinoucí se stromy a lehce mrazivá atmosféra deštěm promáčeného viktoriánského anglického venkova.

Ale ruku na srdce, je to opravdu pro každého? Jistě, pro fanoušky dramatických interiérů a příběhů je tapeta Rivington Folly trefa do černého, ale není to trochu moc? Pokud máte rádi klidné, minimalistické stěny, tapeta vám může připadat jako příliš velké umění. Na druhou stranu, pokud chcete do svého obýváku dostat kus historie, tato tapeta přinese víc než jen dekoraci – je to přímo zážitek!

Tapeta roku 2025
Zdroj: Graham&Brown

Barva roku: Elderton – Zklidní tohle všechno?

A teď přichází na řadu Elderton, barva roku 2025. Hnědá? Ne, tohle není jen tak obyčejná hnědá. Elderton je odstín inspirovaný keřem černého bezu, což mu dává přirozený, zemitý a zároveň noblesní šmrnc. Má za úkol zkrotit dramatickou tapetu a přidat do interiéru klidnou, uklidňující atmosféru. Ale buďme upřímní, hnědá tapeta je trochu risk, že? Někdo by mohl říct, že se jedná o nudný odstín, ale Graham&Brown se snaží přesvědčit, že je Elderton tou správnou volbou pro každého, kdo chce, aby jeho interiér působil přirozeně a harmonicky.

Barva roku 2025 Elderton
Zdroj: Graham&Brown

Tapety 2025: Návrat k přírodě a historii – hit nebo přežitek?

Trendy pro příští rok zní jasně – příroda, historie a umění. Ale povede se Graham&Brown tento trend prosadit? Tapety, které vypadají jako ručně kreslené scény ze starých anglických zahrad, vypadají rozhodně luxusně a výjimečně. Ale přimějí nás opravdu proměnit naše minimalistické, moderní interiéry v malé galerie? Nebo se budeme raději držet jednodušších, lehčích řešení?

Pro někoho je myšlenka mít doma kus historie na stěnách vzrušující, pro jiného možná trochu děsivá. Je Rivington Folly umělecké dílo nebo zbytečný výstřelek? To je otázka, na kterou si odpoví každý sám. Faktem zůstává, že Graham&Brown nás opět donutí přemýšlet o tom, jak si zařídit domov jinak.

Podaří se jim to?

Pokud chcete hrát na jistotu, zvolte Elderton – barvu, která funguje s čímkoli, co jí dáte do cesty. Ale pokud jste odvážní a chcete riskovat, pak je Rivington Folly tou tapetou, která může proměnit váš domov v něco zcela nečekaného.

Takže, podaří se Graham&Brown v roce 2025 opravdu nasadit nový trend? To záleží jen na vás! Bude váš domov vypadat jako galerie s dramatickou tapetou, nebo se spokojíte s uklidňujícím odstínem Elderton? Každopádně, Graham&Brown udělali odvážný krok – teď je na nás, zda ho přijmeme.