21.8.2024

Jak vybrat tapetu do ložnice, která podporuje relaxaci a klidný spánek

Toužíte po opravdu sladkých snech? Výběrem vhodné tapety na zeď můžete proměnit svou ložnici v prostor, kde budete usínat s pocitem klidu, probouzet se plní energie a těšit se na návrat po náročném dni. Zjistěte, proč je správná volba barev a vzorů tapet tak zásadní pro vytvoření prostředí, které podporuje klidný spánek.

Tapeta do ložnice zelená

Jemné a tlumené barvy vás uklidní

Jemné, tlumené pastelové barvy jako světle modrá, zelená, růžová a žlutá mají uklidňující účinek a přispívají k vytvoření relaxační atmosféry.

Tapeta do ložnice les

Skvěle se budou hodit i módní béžové a šedé tóny, které se navíc skvěle kombinují s dekoracemi, nábytkem a bytovým textilem.

Tapet do ložnice pastelová

Dokonalý relax ve znamení minimalismu a přírodních vzorů

Někdy je méně více, a v otázce vzorů na tapetě v ložnici to platí dvojnásob! Volte jemné, subtilní vzory, které přispějí k něžné a nerušivé atmosféře. Minimalismus na tapetě nejenže přispěje k pohodové atmosféře, ale zároveň bude i velmi trendy.

Obklopte se přírodou! Ať už zvolíte jemné geometrické tapety, něžné květinové vzory, drobné ptáčky, nebo nádhernou hru barev tapet imitujících mramor, můžete si být jistí, že si vaše mysl dokonale odpočine.

Tapeta do ložnice s listy

Akvarelové tapety

Tapety s akvarelovým vzorem jsou takovým naším malým zázrakem. Kombinace něžných pastelových tónů a obrazců, které se jakoby vpíjí do plátna ukonejší vaše oči i duši.

Tapeta do ložnice geometrická

Tapety inspirované japonským uměním

Umění v Japonsku je založené na vybalancované harmonii všech vjemů. Motivy jako bambus, vodní ptáci nebo rozkvetlé třešně přinášejí do ložnice pocit míru a rovnováhy.

Tapeta do ložnice s květinami

Textura tapet

Při výběru vhodné tapety do vaší ložnici zvažte nejen barvu a vzor, ale i strukturu tapety. Proč? Jemné struktury napodobující samet, nebo látku dokáží navodit pocit útulna a pohodlí.

Tapeta do ložnice béžová

Světlé nebo tmavé tapety?

Při výběru správných tapet do ložnice berte v úvahu také množství přirozeného světla, které do vaší ložnice prosvítá. Pokud je vaše ložnice prostoupená světlem, pak si můžete dovolit zvolit tmavší barvy. A naopak, je-li vaše ložnice spíše tmavá, volte světlé tóny, které vaši ložnici rozzáří a opticky zvětší.

Tapeta do ložnice šedá

V souvislosti s výběrem tapet do ložnice by vás mohlo zajímat: